HARRIET BEECHER STOWE

Onkel Toms Hytte

For første gang siden 1868 foreligger der nu en helt ny og uforkortet oversættelse af den berømte, amerikanske, klassiske bestseller, Onkel Toms Hytte af Harriet Beecher Stowe. Mange har hørt om den, men har endnu ikke haft lejlighed til at læse hele denne uforkortede og medrivende bog, der indirekte var årsag til en blodig borgerkrig, som endte med slavernes frigivelse i USA.

Nu har du chancen for at dykke ned i dette spændende sydstatseventyr med et levende og fængslende persongalleri. Læs om den gudfrygtige slave Tom og om hans skiftende og til tider brutale ejere samt om den lille, sorte spilopmager Topsy og den lille sydstatspige Eva, som næsten er alt for god til denne Jord.

Det siges, at pennen er mægtigere end sværdet, og med hensyn til Onkel Toms Hytte må man sige, at disse ord aldrig har vist sig mere sande. I 1851, på et tidspunkt hvor kvinder endnu levede i en mandsdomineret verden uden at have stemmeret eller politisk indflydelse, kastede Harriet Stowe sig frygtløst ud i en ulige kamp. En kamp mod den amerikanske slaveinstitution, som var selve fundamentet for Sydstaternes umådelige rigdom og livsstil og den kristne kirke, der med bibelen i hånd forsvarede slaveriet som en gudskabt institution.


Bogen findes i to udgaver: En Studieudgave med bibelhenvisninger og detaljerede forklaringer samt en udgave uden bibelhenvisninger og med korte fodnoter.

Om forfatteren

Harriet Beecher Stowe blev født den 14. juni 1811 i Litchfield, Connecticut. Hun voksede op i en berømt religiøs famlie, som det sjette barn i en børneflok på 10 børn. I 1836 giftede hun sig med enkemanden Calvin Stowe. Senere samme år blev hun mor til to tvillinge-piger og i løbet af de næste fjorten år, fik hun fem børn mere – i alt syv børn, fire drenge og tre døtre. Samtidig med at være husmor og mor for sine syv børn, skrev hun en del artikler, og i 1843 udgav hun sin første bog, Mayflower, der var en samling af noveller.
Sammen med sin mand, som var en ivrig fortaler for slaveriets afskaffelse, påtog hun sig også at huse flygtende slaver som en del af den ”underjor-diske jernbane”, da hun mente, at det var hendes kristne pligt at gøre noget ved negernes utålelige forhold,
Og efter kongressens vedtagelse af Fugetive Slave Law i 1850, der gjorde det strafbart for folk i de frie stater at hjælpe flygtende slaver, begyndte hun i 1851 at skrive sin historie om den venlige slave Tom, der må gå så meget ondt igennem.


Bog detaljer

Paperback på 702 sider til : 259,00 kr. 

Studieudgave med bibelhenvisninger og udførlige forklaringer.


Patperback på 676 sider til: 235,00 kr.

Samme oversættelse i sin fulde længde, men uden bibelhenvisninger og med kortere fodnoter.