JENS DAVID OLSEN

Et åndedrag af evigheden

Poeten Jens David Olsens seneste digtsamling er absolut er værd at stifte et nærmere bekendtskab med. Tiden, man bruger på at læse hans digte, er vel anvendt.

Forlaget Læsehestens redaktion kan helt sikkert anbefale denne up-and-coming digter. Jens David Olsen er en moderne digter, men med rod i vores gamle, elskede digtertradition. Hans digte er følsomme, til tider romantiske, men alle med en nerve, der taler til det moderne menneske. Han er en flittig digter, der skriver digte på både engelsk og dansk. Hans første udgivelse, Behind Blue Curtains, udkom i 2005 med en række digte på engelsk.


Jens David Olsens digte kan til tider tangere det barske, fordi livet er barsk, men de er altid optimistiske – som f.eks. i digtet Et Åndedrag Af Evigheden, hvor digtet slutter:


"Vi får at vide, at noget slemt er os i vente,
Manden med leen venter henne om hjørnet.
Livet som en engangsforestilling er blevet skik,
men i min optik, er der er masser af liv derude i evigheden."


Eller i digtet Livet:

"Måske livet er en hård negl,
måske det har det med at være en besværlig ven.
Men livet er også et kærligt bekendtskab,
man kan omfavne og holde af."


Der er ingen tvivl om, at man vil have stor fornøjelse af at læse Jens Davis Olsens digte igen og igen for at nyde hver eneste nuance, som man ville gøre det med en god årgangsvin, et smukt maleri eller ethvert andet kunstværk.

Om forfatteren

Jens David Olsen blev født den 6. oktober 1969 i Helsingør og bor nu i Valby, hvor han under sine ture i Søndermarken bliver inspireret til mange af sine digte.  Han er en moderne digter, men hans poesi har rod i de gamle danske digter-traditioner som hos H. C. Andersen, Dan Turéll, Benny Andersen, Piet Hein osv. Han arbejder dagligt på sine digte og har skrevet hundredvis af moderne sonetter og lyriske digte på engelsk og dansk. Indtil nu har han udgivet to bøger med et selektivt udvalg af sine mange digte: Behind Blue Curtains i 2005 og Et åndedrag af evigheden i 2017.


Bog detaljer

Paperback på 86 sider til : 110,00 kr. 

med 34 særligt udvalgte digte